Cuvinte care vindecă

Cuvintele pot să vindece sau pot să distrugă. Pentru a corecta un cuvânt de critică e nevoie de zece vorbe bune


Avem parte cu toţii de cuvinte de la alţii care ne încurajează, ne ajută să creştem sau, dimpotrivă, de cuvinte care ne dor.

Cea mai puternică vorbă din orice limbă este expresia “te iubesc”. A scrie aceste cuvinte pe o bucăţică de hârte şi a le oferi odată cu vorbele “vorbite” înseamnă cu mult mai mult. Vorbele “zboară” dar bileţelul permite celui căruia i-a fost adresat să se bucure iar şi iar de magia, de farmecul vorbelor rostite într-un anume moment.

Un bileţel pe care scriem simplu, “te iubesc” are virtutea unui medicament: vindecă o mulţime de critici primite fie pe merit, fie nemeritate. Nu ne trebuie calităţi de poet pentru a face acest gest; o putem face simplu către cei apropiaţi, către colegii de servici, sau către persoane necunoscute, atunci când un anume gest al acestora a însemnat ceva pentru noi, ne-a influenţat în vreun fel viaţa.

Fiecare om este o făptură unică a lui Dumnezeu; putem cu sinceritate să scriem ce credem noi că o face unică pe acea persoană. Simplu şi cu efecte extrem de benefice pentru noi dar mai ales pentru cei de lângă noi.

You must be logged in to post a comment.

6 vizitatori online acum
0 vizitatori, 6 roboti, 0 membri
Numar maxim de vizitatori astazi: 14 la 08:13 am UTC
Aceasta luna: 38 la 06-03-2021 12:45 am UTC
Acest an: 147 la 03-31-2021 11:03 pm UTC
Din toate timpurile: 678 la 10-21-2017 04:44 am UTC