Danny Water … aventuri în Severin!

Nu e prima dată când sar să ajut oameni aflaţi în nevoie şi nu e nici momentul şi nici nu-mi stă în fire să epatez cu astfel de gesturi pe care le faci şi …atât. Vreau doar să povestesc cum am păţit ultima dată la celelalte inundaţii. Am umplut maşina cu vreo 5 saci cu haine şi pături şi m-am dus la …Prefectură. Aici gardianul m-a trimis sus la ultimul etaj (!!!) că acolo a auzit el că ar fi cineva cu ajutoarele… De ce la ultimul etaj?!? Am urcat, am întrebat, am văzut … o duduie care mi-a spus că „e cineva da e plecat să îşi ia ceva de mâncare”, să mai aştept. Cât? … O scurtă ridicare din umeri şi o privire laterală uşor iritată!…
Cobor hotărât să întreb chiar la biroul prefectului pe secretară sau, mă rog pe cineva, da mă răzgândesc şi ajung în stradă. Mă duc la Poliţie iar aici cineva mă îndrumă la Pompieri. Mă duc la autogară însă militarul de aici mă trimite pe undeva pe la Carpaţi. Mă învârt pe lângă complexul comercial Carpaţi şi o femeie care venea de la cimitir îmi arată poarta unde să bat să întreb. Aici un bărbat mă întreabă ce textile am adus şi după ce car sacii pe un hol într-o cameră mă roagă să le scot şi să le aranjez pe sortimente: pături la pături, haine de damă la haine de damă, copii la copii şi bărbaţi la bărbaţi!… Pălării, încălţăminte, mănuşi, alte accesorii de asemeni fiecare cu zona sa…OK! după care trec să scriu ce am adus într-un registru. Mai aveam un milimetru şi explodam de nervi însă m-am abţinut eroic şi după ce am scris ce era de scris am plecat uşurat şi iritat pe comoditatea stupidă a unor semeni de-ai mei. Le-am spus că sunt mulţi oameni care vor să doneze da nu ştiu unde şi cum, şi le-am sugerat să facă nişte puncte de colectare în intersecţiile din Crihala sau autogară unde sunt multe blocuri că oamenii ies din casă şi vin direct fără să mai fie puşi pe drumuri, da s-au uitat la mine ca la un arici chel şi-atunci i-am lăsat în durerea lor!
Azi a fost altfel. Am întrebat e drept patru persoane unde să duc sacii şi a cincea abia m-a trimis ferm la „Pompierii” de la autogară (unde mai fusesem cu câţiva ani în urmă şi „dădusem mărunt din buze” de nervi). De data asta am nimerit-o!. Nici nu am apucat să cobor din maşină că au şi fost lângă mine doi băieţi extrem de politicoşi care au pus mâna imediat şi au luat sacii cu păturile, plapuma şi hainele pe care le aranjase nevastă-mea. Un autograf rapid şi … următorul!
Parcă e altceva. Există iată speranţă că se schimbă ceva!… Imaginile sunt dovada că nu mint. La prima întâmplare nu aveam tel cu cameră că vă arătam peripeţiile prin care a trecut cineva care a vrut doar să … ajute!
Doamne ajută!

You must be logged in to post a comment.

9 vizitatori online acum
0 vizitatori, 9 roboti, 0 membri
Numar maxim de vizitatori astazi: 11 la 12:00 am UTC
Aceasta luna: 18 la 05-01-2021 09:25 am UTC
Acest an: 147 la 03-31-2021 11:03 pm UTC
Din toate timpurile: 678 la 10-21-2017 04:44 am UTC