De ce apă?

Zilele trecute m-am „certat” cu un prieten din cauză de prejudecăţi. El afirma într-un anume context că organul genital al femeii ar fi „murdar”

I-am spus că secreţia vaginală a femeii este bactericidă şi bacteriostatică, adică ucigătoare pentru microbi, pentru că puiul de om trebuie să se dezvolte, să crească intr-un mediu… Cum? Curat?

NU! STERIL!!!

I-am mai spus că la el în gură, pentru că există resturi alimentare, sunt peste 200 de tulpini de microbi saprofiţi care au condiţii, mediu de cultură, de viaţă favorabil (dacă ar privi la microscop puţină secreţie de pe limbă s-ar îngrozi de câte „vietăţi” ar vedea acolo!), adică el este de mii de ori mai murdar în gură decât este femeia în „păsărică”.

Aşa şi cu apa pură şi apa de la robinet sau cea cumpărată de la alimentară. Prejudecăţi!

Omul în momentul conceperii conţine până la 94% apă. El se dezvoltă, creşte în uterul mamei într-o soluţie fiziologică pe bază de apă pură, nu apă de robinet incertă, sau apă ţinută în bidoane de plastic la fel de impură.

Din clipa în care ne naştem, corpul nostru este legat în mod esenţial de aer, apă şi hrană.

Corpul unui adult conţine între 70-80% apă – cel mai important cantitativ element.

Pentru a reuşi să ne menţinem corpul în formă, trebuie să avem o dietă zilnică echilibrată, al cărei conţinut în apă să ajungă în jurul valorii de 70-80%%.

Şi, mai mult decât apa consumată în mod direct, totul se reduce de fapt la consumul a cât mai multe alimente care conţin apă (în stare naturală). Fructele şi vegetalele crude sunt alimentele care satisfac cel mai bine această cerinţă. Mesele noastre ar trebui să conţină cel puţin două treimi alimente pe bază de legume şi fructe crude.

Legumele şi fructele proaspete au un rol important in alimentaţie, datorită calitaţii lor, a conţinutului ridicat de glucide, a vitaminelor şi substanţelor minerale conţinute.Majoritatea legumelor si fructelor pot fi folosite în stare proaspătă, fără a fi prelucrate tehnic.

Legumele şi fructele conţin glucide, fructoză, amidon, celuloză, hemiceluloză), vitamine (C, caroten, tiamină, riboflavină), substanţe minerale (potasiu, sodiu, calciu, fosfor fier), acizi organici, subsanţe pectice (care au capacitatea de a fixa cantitaţi mari de apă, formând geluri) si mici cantităţi de proteine şi grăsimi.

Hai să ne imaginăm: ce este mai sănătos- să mâncăm 3 hamburgeri care însumează câteva sute sau mii de calorii sau 3 mere mari şi proaspete?

Stomacul nostru va fi sătul în ambele cazuri. Când este mai sănătos?…

Dacă ar fi să alegem ce apă trebuie să bem cu siguranţă apa obţinută prin osmoză inversă este de departe cea mai indicată.

În Occident (de când au apărut purificatoarele care folosesc membrane osmotice) tendinţa este pentru folosirea doar a acestui tip de apă – în ciuda „argumentelor” aduse de industria distribuitoare de …APĂ!

(atenţie la ce firmă apelaţi, sunt o mulţime de tipuri de membrane osmotice, de tipuri de cărbuni, etc- vă puteţi „pricopsi” cu un veritabil focar de infecţie în casă!)…

Apa minerală îmbuteliată are o calitate sigură: păstrează statutul de vedete ale Burselor pentru firmele care ne vând apă!

You must be logged in to post a comment.

3 vizitatori online acum
0 vizitatori, 3 roboti, 0 membri
Numar maxim de vizitatori astazi: 15 la 10:28 am UTC
Aceasta luna: 38 la 06-03-2021 12:45 am UTC
Acest an: 147 la 03-31-2021 11:03 pm UTC
Din toate timpurile: 678 la 10-21-2017 04:44 am UTC