Sănătatea se pierde în … farfurie

Seneca a afirmat că „omul este un animal care îşi sapă groapa cu dinţii”; noi spunem că ne-o săpăm cu lingura şi furculiţa.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a evaluat în urmă cu puţin timp sănătatea călugărilor tibetani constatând că suferinţele acestora erau minime, incomparabil mai puţine decât la alţi oameni. În peste 60% din cazuri nu existau probleme dentare, boli digestive sau cardiace. Regimul lor alimentar şi de viaţă este extrem de modest; nu au frigidere, aragaz, cuptoare cu microunde, nu consumă niciodată carne, sau zahăr rafinat. Principala hrană a lor este apa, turta de orz, orezul, morcovii, napii şi ceaiurile de plante.

În ţări dezvoltate şi „civilizate” precum SUA, unde se consumă lapte, carne, zahăr, unde sunt peste 350 000 de tipuri de produse alimentare, două familii din trei au fost atinse de cancer, opt oameni din zece mor de inimă şi unul din cinci oameni are o boală cronică. În Germania 20% din populaţie are diabet iar în Franţa, 20% din populaţie suferă de alergii. La nivel mondial, în prezent, numărul copiilor bolnavi aproape că egalează pe cel al adulţilor bonavi. În aceste condiţii ne întrebăm firesc şi cu îngrijorare: ce fel de generaţii rămân după noi?

You must be logged in to post a comment.

2 vizitatori online acum
1 vizitatori, 1 roboti, 0 membri
Numar maxim de vizitatori astazi: 7 la 04:20 am UTC
Aceasta luna: 10 la 12-09-2018 08:24 pm UTC
Acest an: 146 la 01-14-2018 03:57 pm UTC
Din toate timpurile: 678 la 10-21-2017 04:44 am UTC