Sucul de sfeclă

Aristotel aminteşte de cultivarea sfeclei şi de utilizarea frunzelor; babilonienii şi chinezii o cultivau însă cu 1000 de ani î.Ch. Avicenna o aminteşte în lucrările sale medicale iar Rudolf Breus – celebru terapeut austriac- considera sucul de sfeclă roşie un remediu sigur pentru tratarea cancerului şi leucemiei. Pentru a avea efecte mai puternice el îl recomanda a fi băut pe îndelete, cu linguriţa.

Sucul de sfeclă roşie ajută la producerea hemoglobinei – componenta „roşie” a sângelui, are rol în prevenirea şi tratarea bolilor sângelui, bolilor digestive sau cele ale rinichiului.

Într-o fază incipientă, atunci când corpul nostru nu este adaptat la reacţiile de „curăţare” induse de sucul de sfeclă roşie, e bine să fie utilizat împreună cu suc de morcov.

Sucul se sfeclă poate determina scăderea tensiunii arteriale, ameţeală, greaţă, scăderea pulsului.

Pentru a evita aceste neajunsuri temporare, sucul va fi amestecat cu miere de albine sau suc de lămâie (acesta din urmă elimină senzaţia de greaţă); sau putem consuma după ce am băut suc de sfeclă roşie, varză murată sau suc de fructe în concordanţă cu boala noastră.

Pentru a reduce secreţiile nazale, vom picura în fiecare nară suc de sfeclă fermentat.Pentru copii el este nevoie a fi diluat cu apă purificată osmotic.

Cei care au senzaţii neplăcute în gât când beau sucul de sfeclă, îl vor amesteca  sau dilua cu apă purificată osmotic.

Proporţia este de 4 unităţi de suc de morcov la una de suc de sfeclă. Se  bea de două ori pe zi câte o cană de 250 ml.

Atenţie! nu se bea proaspăt; înainte de consum va fi lăsat la întuneric 2-3 ore.

You must be logged in to post a comment.

5 vizitatori online acum
0 vizitatori, 5 roboti, 0 membri
Numar maxim de vizitatori astazi: 9 la 01:28 am UTC
Aceasta luna: 11 la 07-02-2019 07:25 am UTC
Acest an: 41 la 02-27-2019 11:45 pm UTC
Din toate timpurile: 678 la 10-21-2017 04:44 am UTC