Sucurile proaspete

Cele mai bune sucuri sunt cele preparate de cel mai bun farmacist – natura însăşi.

Pasteurizarea sucurilor de legume şi fructe, prelucrarea chimică, aditivii, aromele, conservanţii distrug sau inactivează enzimele, vitaminele, alterează microelementele iar apa devine destructurată (sunt distruse informaţiile conţinute) dacă este fiartă peste 40 de grade.

Sucurile de fructe păstrează compoziţia în elemente sănătoase câteva ore iar sucurile de legume nu mai mult de zece ore. Sucurile de legume din magazine, chiar dacă sunt aşa cum scrie pe etichetă „100% naturale”, au păstrată doar 60% (maxim) din valoarea lor nutriţională.

Cele mai multe sucuri din magazin conţin zahăr alb adăugat; una dintre cele mai importante acţiuni ale sucurilor în organism, este alcalinizarea structurilor organismului. Însă zahărul adăugat măreşte aciditatea, anulând o parte din efectele urmărite. Aşa se explică de ce avem „arsuri” la stomac după ce bem sucuri „prelucrtate”. Există o vorbă populară care spune că „o lingură de rahat adăugată la un butoi cu vin nobil ne oferă un butoi de rahat”.

Chimiştii afirmă că în compoziţia sucurilor de legume şi fructe putem găsi într-o proporţie magnifică, aproape întregul tablou periodic chimic al lui Mendeleev.

O cură de o săptămână de sucuri proaspete de legume şi fructe invită organismul nostru la regenerare, la renaştere, la purificare. Acestea sunt foarte uşor asimilate de corp în mai puţin de 30 de minute, în timp ce alimentele preparate termic chiar şi cele formate din legume au nevoie de cel puţin una-două ore pentru a fi digerate şi metabolizate.

You must be logged in to post a comment.

5 vizitatori online acum
0 vizitatori, 5 roboti, 0 membri
Numar maxim de vizitatori astazi: 7 la 05:49 am UTC
Aceasta luna: 34 la 01-01-2019 07:16 am UTC
Acest an: 34 la 01-01-2019 07:16 am UTC
Din toate timpurile: 678 la 10-21-2017 04:44 am UTC