Bruce Lipton – „maestrul tainelor”

Mircea Eliade a afirmat că „doctorii sunt morţi spiritual deoarece şi-au asimilat erorile metodic şi experimental”. Afirmaţia ar susţine oarecum o alta la fel de celebră – mai bine „fericiţi cei săraci cu duhul” însă a fi aşa azi, înseamnă a fi extrem de vulnerabil. Trăim într-o societate informaţională care ne asaltează până la epuizare cu informaţii şi este mai necesar decât oricând să ştim să selectăm şi să ne apărăm mintea de poluarea cu informaţii false.

Într-un articol anterior vă informam în legătură cu viruşii mentali care sunt creaţi de oameni inteligenţi sub formă de idei/concepte, transmişi nouă prin comunicare (vizuală, verbală sau în scris) şi care au menirea de a ne condiţiona creierl/mintea în folosul ALTORA. De ce îi acceptăm? Răspuns: Pentru că  mintea noastră este lacomă de „noutate”. „Noutatea” ca şi sexul, drogurile, banii, maşinile scumpe sau bijuteriile stimulează secreţia de dopamină – hormonul fericirii şi pe care îl simţim mai ales în timpul orgasmului (din această cauză partenerii se schimbă atât de des iar rata divorţurilor este înfiorător de mare).

De curând a fost la Drobeta Turnu Severin Profesorul universitar general doctor Dumitru Constantin Dulcan, membru al Academiei americane de Neurologie un eminent cercetător al creierului de notorietate mondială. În celebra sa lucrare „Inteligenţa materiei” el afirma că materia este guvernată, ordonată, structurată neîntâmplător de o inteligenţă exterioară aflată la originea a tot ce există (aceste idei au fost emise în anii 70 de un medic militar într-o ţară comunistă unde idei de genul acesta erau aspru pedepsite, cartea a fost retrasă iar cei ce apucaseră s-o citească au fost puşi „să scrie”).

Tot în paginile acestui ziar am citat un fragment dintr-o scrisoare adresată de Gerald Pollack lui Barack Obama în septembrie anul trecut prin care acesta îi cerea sprijin pentru înfiinţarea unui Institut de cercetare finanţat de Guvernul federal american care să sprijine acei cercetători care sunt „în stare să răstoarne ştiinţa actuală cu susul în jos” şi să ofere omenirii soluţii la boli precum cancerul, SIDA, etc. Şi mai afirmam că puterea Americii se află nu în rachetele inteligente sau în sateliţi ci în creierele unora ca Flanagan, Pollack sau Bruce Lipton.

În peisajul actual de intensă transformare spirituală (Profesorul Dulcan a afirmat la RTS că „omenirea nu va pieri în 2012 ci va începe un intens proces de transformare spirituală”) s-a evidenţiat un doctor „viu”, care i-ar fi plăcut cu siguranţă lui Eliade, despre care am discutat cu academicianul Dulcan şi care a răsturnat dintr-un condei teorii care îşi ocupaseră deja cu trufie în istorie loja definitivului. Una din ele este teoria materialismului, alta a evoluţionismului lui Charles Darwin, alta este cea a supremaţei ADN-ului (Watson şi Crick – laureaţi Nobel). Toate acestea au fost aruncate în ridicol de un om mic la stat dar cu minte sclipitoare – Bruce Lipton.

Cine este Bruce Lipton

Bruce Lipton este profesor universitar american la Standford University autor de cărţi care au cunoscut un succes uriaş, invitat la sute de emisiuni radio şi tv în toată lumea şi invitat de onoare sau moderator pentru o mulţime de congrese sau întruniri ştiinţifice de calibru.

A studiat cu ochii lipiţi de microscopul electronic celulele şi a constatat „cu ochii lui” că în intimitatea noastră celulară, lucrurile nu stau chiar aşa cum ni s-a tot spus nouă prin manualele şcolare. De pildă, celulele pot trăi luni de zile şi după ce le-a fost extirpat ADN-ul (nucleul) şi mai mult decât atât ele rămân vii şi inteligente, ele se orientează şi se adaptează în continuare şi fără aşa-zisul creier (ADN-ul) la un mediu ostil sau prietenos. El confirmă teoriile emise şi anticipate teoretic de Dulcan în anii 70 şi este unul dintre acei cercetători care au răsturnat biologia „cu susul în jos” aşa cum îi scria Pollack Preşedintelui Americii Barack Obama.

Care sunt teoriile lui Lipton

Bruce Lipton afirmă că mediul este cel care dictează asupra fiziologiei celulelor noastre, că membrana celuleră şi nuncleul este de fapt adevăratul „creier”  şi că acestea sunt puternic influenţate de către convingerile noastre. Atunci când ne aflăm în uterul matern, gândurile şi convingerile mamei dar şi ale tatălui au rol de structurare a creierului şi organelor noastre. În lunile DINAINTEA CONCEPŢIEI părinţii fac „inginerie genetică” fără să ştie, fără să aibă habar de asta. Inaintea maturării ovulului sau a spermatozoidului (înainte ca aceştia să se întâlnească, adică îaninte ca părinţii/partenerii să facă sex) se petrece un proces numit „IMPRIMARE GENOMICĂ” ce ajustează activitatea anumitor gene care vor influenţa ulterior caracterul copilului ce urmează a fi conceput. Ceeace se întâmplă în viaţa părinţilor în aceste momente de imprimare genomică are o influenţă profundă asupra minţii şi corpului viitorului nostru copil. Este aşadar extrem de important dacă suntem concepuţi în iubire, în grabă sau în ură şi mai ales dacă mama îşi doreşte cu adevărat copilul. De asemeni după, concepere, copilul este permanent ancorat cu gândurile şi emoţiile părinţilor lui acestea modelându-i la propriu creierul. Ritmul stresant în care trăim va avea ca primă consecinţă naşterea unor generaţii viitoare de copii violenţi cu creiere mai mult reactive şi mai puţin raţionale cu consecinţe catastrofale pentru specia umană.

Viaţa noastră este suma credinţelor care ne guvernează

El confirmă ceeace au afirmat cu mii de ani în urmă dacii – şi anume că terapia vindecării începe cu schimbarea convingerilor noastre (ei realizau asta prin „farmece” sau „vorbe potrivite” cum spunea Platon iar să nu uităm, Hipocrate „părintele medicinei” a primit ştiinţa vindecării de la un trac – Herodius din Selimbria). Grecii lui Hipocrate au transformat însă această subtilă şi discretă ştiinţă a vindecării sufletului într-o afacere care nu mai are legătură cu ceeace a fost cândva ci doar cu contul din bancă.

Dar, iată că după 2000 de ani un american coborât parcă de pe Columna lui Traian sau de pe Arcul de Triumf al lui Galerius, vine la Bucureşti ca să ne înveţe ceeace ne spuneau şi strămoşii noştrii: să gândim frumos. „Viaţa noastră este suma credinţelor care ne guvernează” afirmă Bruce Lipton iar a ieşi din cercul distrugător al fricilor cu care suntem alimentaţi de unii sau de alţii neştiutori şi ei la rândul lor, înseamnă a trăi cu adevărat, înseamnă a fi responsabil, înseamnă a creşte cu adevărat. Bruce Lipton -„părintele epigeneticii” – noua ştiinţă care revoluţionează biologia, medicina vindecării, genetica şi modul nostru de a gândi se va afla zilele următoare la Bucureşti şi a acceptat să acorde în exclusivitate un interviu pentru cititorii Informaţiei de Severin şi care va fi publicat integral în numerele viitoare.

You must be logged in to post a comment.

6 vizitatori online acum
0 vizitatori, 6 roboti, 0 membri
Numar maxim de vizitatori astazi: 16 la 02:33 am UTC
Aceasta luna: 18 la 05-01-2021 09:25 am UTC
Acest an: 147 la 03-31-2021 11:03 pm UTC
Din toate timpurile: 678 la 10-21-2017 04:44 am UTC