Feminitate şi seducţie

Scriam într-un articol anterior că Femeia din zilele noastre este din ce în ce mai obosită de alegerea cremelor, culorii rujurilor, hainelor “la modă”, vopselelor de păr sau a culorii şi înălţimii tocurilor. Media care promovează modele / tipare de feminitate artificioase, artificiale, false reuşeşte doar să înnebunească “de cap” bărbaţii şi să deprime femeile care nu mai pot ţine “pasul” cu aceste “modele” create de fapt de nişte croitorese mult prea mediatizate. Reciteam zilele trecute o parte a lucrărilor lui Sigismund Freud şi un lucru interesant mi-a reţinut atenţia. Partenera sa într-ale psihanalizei, o femeie deloc frumoasă (chiar urâtă) a fost considerată la vremea sa o mare curtezană, o femeie care stăpânea la perfecţie arta seducţiei.

Cine a fost Lou Andreas-Salome

Luiza Gustavovna Salome fiică de general rus, s-a născut la St. Petersburg. La şaptesprezece ani îi “fură” minţile lui Hendrik Gillot – predicator olandez, profesor de religie, filosofie, teologie, franceză şi germană care intenţionează să-şi abandoneze soţia şi copii pentru a se căsători cu Lou. La 21 de ani, aflându-se la Roma, Paul Ree cunoscut filosof al moralei – doctor în filosofia lui Aristotel, se îndrăgosteşte nebuneşte de ea dar relaţia lor se fracturează din cauza dragostei nebuneşti pe care i-o purta Friedrich Nietzsche. Cu toate că era “dorită” de astfel de celebrităţi, ea se căsătoreşte cu savantul (lingvist) Carl Friedrich Andreas dar asta nu o împiedică să aibă o bogată corespondenţă cu jurnalistul german Georg Lebedour sau cu poetul Rainer Maria Rilke (ea îl învaţă pe acesta limba rusă pentru a-l putea citi mai uşor pe Tolstoi şi Puşkin).  Imediat după moartea ei Gestapo-ul a confiscat toate studiile ei cu privire la psihanaliza sexualităţii feminine (“a curăţat biblioteca de studiile evreieşti”) lucrări care l-au sedus aşa de mult pe Sigismund Freud. Pe lista ei de cuceriri au fost mulţi bărbaţi unii dintre ei sinucigându-se pentru că nu au putut ajunge la inima ei (însuşi Nietzsche a încercat să-şi ia viaţa din acest motiv). Uşor îmbătrânită, niciodată machiată, niciodată preocupată de aspectul ei fizic, această femeie plină de carismă s-a impus prin doar inteligenţa sa. Trucurile, artificiile seducţiei i-au fost complet străine.

O altă femeie celebră (dar nu prin frumuseţea ei!) a fost muziciana Violet Gordon Woodhouse care a trăit în aceeaşi casă până la moarte cu cinci (!!!) bărbaţi din care doar unul era legal (Gordon Woodhouse – soţul oficial, vicontele William Barrington, Max Labouchere, Dennis Tollemache). Cleopatra nu a fost deloc frumoasă dar a îngenunchiat cu uşurinţă mulţi bărbaţi şi când nu mai era deloc tânără. Şi exemplele de femei celebre / fatale pot continua la nesfârşit.

Seducţia – arta atracţiei

Seducţia, feminitatea nu presupune neaparat fuste ultra-scurte, ţâţe aproape goale şi tocuri lungi. O astfel de atracţie se adresează doar pantalonilor şi rămâne acolo. Femeia matură conştientă de feminitatea ei ştie să atâţe imaginaţia bărbatului, adică exact organul situat între urechi. Femeile din prima categorie incită, excită şi invită doar la sex, femeia Femeie stârneşte voinţa şi invită la ceva mai mult. Comportamentul ei sugerează independenţă fapt ce îl transformă pe mascul într-un bărbat dependent. Bărbaţii au nevoie de risc, de luptă, de cuceriri, de pradă pentru care să lupte, să-şi consume adrenalina. Femeia matură se acoperă în loc să se descopere, se joacă incitându-l să încerce mai mult şi convingându-l că niciodată nu o va cuceri în totalitate. Ea este regizor, scenarist şi actor în acelaşi timp. Este inteligentă, spontană, fermecătoare, cultă, seducătoare într-un cuvânt – o artistă.

Cum ştim că suntem “doriţi”.

Nu este deloc greu să-ţi dai seama că nici bărbaţii şi nici femeile din ziua de azi nu mai ştiu când şi mai ales dacă se plac. Ei “se agaţă” timid, stângaci sau apelând la trucuri penibile şi ridicole iar comunicarea între ei este dezastruoasă. Când doi oameni se plac, când ei “se întâlnesc”, creierele lor secretă dopamină – hormonul plăcerii. Acest lucru este evidenţiat în primul rând de dilatarea pupilelor atunci când ochii lor se întâlnesc.  Femeile îşi ating / aranjează sau îşi scutură părul, privesc mai ales ochiul stâng al bărbatului sau ţin capul înclinat spre stânga. Explicaţia ţine de specializarea emisferelor cerebrale (cea dreaptă este cea emoţională iar nervii se încrucişează la ieşirea din creier astfel că o emisferă va controla partea opusă a corpului).  Femeia care doreşte o apropiere mai mare va avea palmele deschise, încheieturile la vedere şi se va atinge involuntar pe gât (gâtul este o zonă intens erogenă la femei). Cei mai mulţi bărbaţi eşuează în realaţia lor cu femeile mai ales din cauza frustrărilor . Frustrarea de a nu avea bani destui, haine scumpe, de a nu avea maşină, vilă, convingerea greşită că femeile vor doar bani, că sunt c..ve, că nu vor avea succes la femei, etc.  Frustraţii devin agresivi, furioşi, violenţi, bădărani, mojici sau trişti şi depresivi iar femeile oricare ar fi ele, uşoare sau mature îi scot afară din viaţa lor lăsându-i pentru totdeauna la uşă…

You must be logged in to post a comment.

5 vizitatori online acum
1 vizitatori, 4 roboti, 0 membri
Numar maxim de vizitatori astazi: 17 la 07:58 pm UTC
Aceasta luna: 18 la 05-01-2021 09:25 am UTC
Acest an: 147 la 03-31-2021 11:03 pm UTC
Din toate timpurile: 678 la 10-21-2017 04:44 am UTC