Greşeli … masculine

Gelozia este o stare, o caracteristică, un atribut al oamenilor slabi, necopţi, imaturi cărora le este frică de schimbare, de necunoscut, de pierderea controlului relaţiei.


Am asistat fără să vreau, aflându-mă pe o terasă severineană centrală la modul în care a fost abordată chiar fata care servea la masă (drăguţă!) de un individ plin de ifose şi suficienţă dar cel puţin retardat. Am avut certitudinea că fata va chema organele de ordine ca urmare a cuvintelor vulgare / obscene / mârâite şi stropite abundent cu salivă de animalul cu ochi de peşte dar cu pretenţii de mascul uman viril. Nu sunt un pudic dar nici nu agreez un astfel de comportament degradant pentru stirpea masculină. Pentru că am amintit într-un articol trecut de frustraţii care rămân singuri sau doar cu „sora lu stânga” ca partener de viaţă, am să continui cu punctarea principalelor greşeli pe care le fac aceştia în relaţia cu femeile (şi aşa puţine) din viaţa lor.

Nehotărârea, ezitarea, nesiguranţa.

Femeile adoră bărbaţii care ştiu ce au de făcut şi care acţionează. Siguranţa sexuală este cel mai puternic afrodisiac şi de o parte şi de cealaltă. Sunt masculi care investesc în cadouri costisitoare crezând că femeia pe care au pus ochii este de vânzare (greşit!). O plimbă, o vrăjesc cu voce gravă, studiată / tremurată, îi plătesc lăutari să-i zbiere manele la ureche, se dau „mari şi tari”, fabulează, dar nu îndrăznesc mai mult iar când constată că apare brusc un intrus care o sărută din prima, devin extrem de frustraţi şi de violenţi, uitând că femeia nu le aparţine nici acum şi nici măcar în viitorul îndepărtat. De ce? Răspuns: pentru că un astfel de individ nu poate mai mult (în termeni mai direcţi este mai mult decât timid, este impotent). Femeile apreciază enorm bărbaţii curajoşi care ACŢIONEAZĂ sau care măcar ÎNCEARCĂ. Asta înseamnă că EI POT,  spre deosebire de filfizonii evazivi, timizi, ruşinoşi, sfioşi dar extrem de violenţi în limbaj atunci când s-au pomenit eliminaţi, aruncaţi în tomberonul sau ghena din spatele blocului. Ca să dăm şi mai adânc cu „sapa” să precizăm că aceşti nefericiţi au o stimă de sine scăzută şi că le este o frică îngrozitoare de un refuz care i-ar demola / desfiinţa în proprii ochi. Şi pentru că nu pot gestiona colecţia de eşecuri şi regrete născute din nehotărârea / impotenţa lor organică, ei devin frustraţi şi agresivi încercând să dovedească (cui?) o altfel de „putirinţă” – cea de limbaj, efervescentă ca o şampanie ieftină dar, cel mult jalnică /deplorabilă. Ei înjură orice are legătură cu ea- părinţi, prieteni, colegi, cunoştinţe dovedind tuturor un singur lucru: că le lipseşte controlul dar că le prisoseşte orgoliul.

Cum ar trebui să procedăm.

Dacă avem o comunicare bună încă de la început cu EA, îi cerem numărul de telefon apoi o sunăm ca să stabilim o întâlnire, apoi dacă lucrurile evoluează pozitiv, o invităm la un film acasă, o sărutăm când e pregătită pentru asta şi în sfârşit ajungem şi la sex. Detaliile, scenariul şi regia filmului de „lung-metraj” de mai sus, sunt extrem de importante dar într-o propoziţie asta este maniera normală a derulării evenimentelor între doi oameni sănătoşi psihic. Este important pentru ea să o facem să se simtă SPECIALĂ, unică iar pentru asta e suficient să fim sinceri şi mai ales autentici. Dacă suntem refuzaţi în oricare din momentele de mai sus nu este absolut nici o nenorocire şi nu avem motive de frustrare decât dacă am avut o mamă prea exigentă când am fost mici. Cu alte cuvinte este foarte important cu care cap gândim şi luăm decizii.

Gelozia nejustificată.

Frustatul “de serviciu”, gelosul, ar trebui să ştie în primul rând că oamenii nu sunt obiecte, deci nu pot fi proprietatea cuiva chiar dacă există acte de stare civilă între ei. El stă “la pândă” luni de zile şi urmăreşte o femeie, îi face o curte subţire iar dacă aceasta “îndrăzneşte” să stea măcar de vorbă cu alt mascul desigur, mai curajos, EXPLODEAZĂ verbal şi vulgar rostogolindu-se nervos şi împroşcând în jur precum îmbelciugatul ce se scaldă în groapă, dejecţii urât mirositoare. Fanteziile cu  EA atent şi minuţios construite mental (acum spulberate) se transformă într-o tragi-comedie lugubră care stârneşte mila şi compasiunea spectatorilor (cu păstrarea distanţei cuvenite pentru a nu “beneficia” de dejecţiile verbale ale nefericitului râtan şubred la creier). ORICE femeie care va avea de-a face cu un astfel de “îndrăgostit” ţicnit, o va lua la fugă din calea lui, oricât de mari i-ar fi conturile sau pedigree-ul. De cele mai multe ori ea îl roagă – ca să liniştească situaţia, “să rămână prieteni” însă acest lucru înseamnă de fapt tradus, “NICIODATĂ CU TINE!”.  Gelozia mută sau verbal-violentă este o stare, o caracteristică, un atribut al oamenilor slabi, necopţi, imaturi. Lor le este frică de fapt de schimbare, de necunoscut, de pierderea controlului relaţiei. Femeile, după cum am mai spus, preferă de regulă, bărbaţii maturi, calmi, stăpâni pe emoţiile lor şi care ştiu întodeauna, în orice moment ce vor.

Este un adevăr simplu că femeile nu vor să facă sex cu geloşi instabili emoţionali şi lipsiti de curaj, şi că vor lângă ele un BĂRBAT care acţionează şi care ştie să îşi păstreze calmul în situaţiile limită. Un om matur şi cu o personalitate formată, “coaptă” are un comportament aproape identic în orice situaţie s-ar afla şi are acelaşi mod de comunicare indiferent de persoana interlocutoare care se află în faţa lui. Comunicarea cu o femeie nu este nici pe departe complicată sau complexantă ci doar insuficient cunoscută şi apreciată (savurată).

You must be logged in to post a comment.

7 vizitatori online acum
0 vizitatori, 7 roboti, 0 membri
Numar maxim de vizitatori astazi: 14 la 02:16 am UTC
Aceasta luna: 18 la 05-01-2021 09:25 am UTC
Acest an: 147 la 03-31-2021 11:03 pm UTC
Din toate timpurile: 678 la 10-21-2017 04:44 am UTC