Teiul -tandreţea relaţiilor echilibrate

Plantă care cuprinde un număr de peste 30 de specii răspândite din Asia până în America de Nord.

Cea mai cunoscută este Tiliae flores – de la care se flolosesc florile. Acestea conţin mucilagii, flavonozide, proantociani, taninuri galice, ueliuri volatile, triterpene pentaciclice, cumarine, floroglucinol.

Fiind antiinflamatoare, expectorantă, febrifugă, diaforetică, sedativă, imunostimulatoare, emolientă este folosită în faringite, amigdalite, laringite, bronşite, astm bronşic, nevroze, anxietate, insomnii, agitaţie, palpitaţii, cefalee, migrene, dureri de inimă.

Ceaiul de tei ne ajută să ne cufundăm în pacea dulce a dragostei materne, iar în suflet ne picură îngăduinţa acceptării sau tihna duioşiei. Teiul ne adapă cu cumpătarea echilibrului emoţional mai ales pe aceia dintre noi însetaţi de mângâiere. Este de ajutor celor ce caută în cei din jur amăgitoarea fericire, celor cu inima împietrită, insensibili, -desferecând-o spre a primi tandreţea. Florile de tei aduc armonia echilibrului în relaţiile interpersonale. Carapacea se topeşte zvonind pulberea lacătelor prin care iubirea pătrunde din nepătruns. Când individul pleacă din el însuşi, atunci se face loc şi pentru ceilalţi. Pe geana inimii se prelinge un strop de blândeţe.

You must be logged in to post a comment.

7 vizitatori online acum
0 vizitatori, 7 roboti, 0 membri
Numar maxim de vizitatori astazi: 12 la 01:00 am UTC
Aceasta luna: 18 la 05-01-2021 09:25 am UTC
Acest an: 147 la 03-31-2021 11:03 pm UTC
Din toate timpurile: 678 la 10-21-2017 04:44 am UTC