Istorie furată

După ce-am vândut tot ce se putea vinde din ţara asta, păcăliţi fiind de nişte şmecheri din Bucureşti care au avut grijă mai întâi să-şi facă televiziuni cu care să poată anestezia populaţia (vă mai amintiţi de „profeţiile lui Brucan de la PROTV unde eram făcuţi în toate felurile „pen că’ n-aşa românii nu ştiu ce-i ăla capitalismul binefăcător”), după ce am acceptat să înghiţim cele mai ordinare produse şi făcături occidentale, iată că ni se fură şi sufletul. Istoria adică.
Am văzut cu toţii zilele trecute, cum au sărit nişte specialişti istorici împotriva acelor câţiva români inimoşi care au ÎNDRĂZNIT să arate oamenilor (românilor în primul rând pentru că filmul nu e titrat) şi altă faţă a istoriei NOASTRE.
E vorba de filmul „Dacii – adevăruri tulburătoare”. Istorici de calibru au acuzat realizatorii că n-au voie să vorbească despre astfel de subiecte întrucât „nu fac parte din ginta istoricilor, a specialiştilor confirmaţi de academie”…
Dar cum ni se fură totuşi sufletul fără ca „speciliştii gintei academice” să aibă habar?
Într-o postare anterioară spuneam că la Parlamentul European, în cadrul unei expoziţii, bulgarii îşi prezentau trufaşi „istoria” arătând obiecte arheologice tracice – tezaure ale regilor geţi – majoritatea furate de mafioţii şi de negustorii de comori de la noi în complicitate cu politicienii, istoricii şi autorităţile.
„Un raport al Centrului pentru Studiul Democraţiei din Bulgaria arată că în jur de 250.000 de persoane sunt implicate în săpăturile ilegale şi traficul de comori. Unul dintre cele mai controversate personaje este „regele cazinourilor” Vassil Bozkov, supranumit „Craniul”, un „colecţionar” de comori ale geţilor, fiind posesorul a sute de artefacte din perioada geţilor, a cuceririi romane şi mai recente. El are cea mai vastă colecţie de monede antice din ţară. Bozkov chiar a fost invitat să-şi expună colecţia în Parlamentul European de la Bruxelles, pe cheltuiala Ministerului Culturii din Bulgaria. Vassil Nikolov, directorul Institutului de Arheologie, afirmă într-un interviu – „colectia lui Bozkov nu este altceva decât rezultatul jefuirii siturilor arheologice”…
Noi am arătat Europei şi lumii, la aceeaşi expoziţie, cârnaţi şi sarmale (apropo’ cuvântul „tradiţional” „sarma” o fi românesc sau turcesc?).
În timp ce bulgarii încearcă să dovedească lumii originile lor străvechi, mai nou şi sârbii înfulecă şi ei din istoria nostră – din ce-a mai rămas adică.
„Dracula a fost sută la sută sârb, scrie un cotidian sârbesc în 2011, decembrie 3. Pe piatra de mormânt a lui Dracula este scris: „Aici zace Vlad Ţepeş robul lui Dumnezeu” scris în cea mai curată limbă sârbă. Ce alte dovezi mai vreţi?” întreabă istoricul sârb Jovan Deretic. Şi tot el: „De altfel majoritatea românilor de azi sunt la origine sârbi. Mulţi nu ştiu că până la începutul sec XIX-lea, românii au vorbit limba noastră şi au utilizat scrierea noastră. Noi i-am numit vlahi, adică păstori, deoarece populaţia din Transilvania se ocupa preponderent cu această ramură a agriculturii”.
Articolul (unul din ele) a apărut aşa cum am arătat în 2011.
Aţi văzut pe vreun canal tv vreunul din istoricii nosştrii „membrii gintei specialiştilor recunoscuţi de Academie” să ia atitudine şi să dea explicaţii europenilor neştiutori care sunt gata să accepte astfel de informaţii atâta vreme cât nu sunt contestate oficial?…
Filmul mai sus pomenit şi atacat vehement de istoricii ROMÂNI poate fi văzut aici. Merită să sacrificaţi câteva zeci de minute. Veţi recupera măcar o părticică de … demnitate
P.S. Citesc chiar acum două cărţi: „Pietrele dacilor vorbesc” scrisă în anii 80′ (pe timpul lui Ceauşescu) de un … american Paul MacKendrick. Acesta a scris lucrări de referinţă despre istoria romană, iberică, a Egiptului şi Greciei… Visul lui a fost însă să cerceteze şi să arate lumii adevărul despre … daci.
Cartea pe care o am în mână a fost tipărită în … 1978 la Editura Ştiinţifică şi Encilopedică. A mai fost reeditată de-atunci?
Întrebare retorică…
A doua carte este despre „Cultul cabirilor în Dacia” şi a fost scrisă de un istoric român fabulos dar … necunoscut populaţiei – Teohari Antonescu. Câţi ştiu cine au fost „cabirii”? Întrebări retorice desigur…

You must be logged in to post a comment.

3 vizitatori online acum
0 vizitatori, 3 roboti, 0 membri
Numar maxim de vizitatori astazi: 13 la 12:32 am UTC
Aceasta luna: 18 la 05-01-2021 09:25 am UTC
Acest an: 147 la 03-31-2021 11:03 pm UTC
Din toate timpurile: 678 la 10-21-2017 04:44 am UTC